Prehľad udalostí v 49. týždni v Trenčianskom kraji

03.12.2013 08:30

Pondelok 2. decembra

  • V Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi o 9,00 h. sprístupnia putovnú výstavu X. ročníka medzinárodnej detskej výtvarnej súťaže Vianočná pohľadnica, ktorá potrvá do 10. januára 2014.
  • Vianoce v Gazdovskom dvore 2013 je názov podujatia, v ktorom priblížia zvyky a tradície počas adventu a Vianoc. Rozprávanie bude spojené s výrobou vianočných ozdôb, zdobením medovníkov a spievaním kolied. Centrum tradičnej kultúry v Myjave ponúkne záujemcom podujatie až do 6. decembra v Turej Lúke – Gazdovskom dvore.

Utorok 3. decembra

Streda 4. decembra

  • V Obradnej sieni OÚ Bzince pod Javorinou sa o 10,30 h začne spomienková slávnosť venovaná spisovateľovi, historikovi a publicistovi Ladislavovi Vargovi pri príležitosti nedožitých 85. narodenín a prezentácia kníh Sonáta pre Beethovena – Sťahovavé vtáky a Sen o živej vode Bc. Mariany Komorovej, rodenej Vargovej.

Štvrtok 5. Decembra

  • V Domove Speváckeho zboru slovenských učiteľov sa o 13,00 h začne za prítomnosti riaditeľa Úradu TSK Ing. Vladimíra Buzalku dvojdňové Krajské zhromaždenie predsedov ZO OZ PŠ a V na Slovensku a Združenia stredného školstva v Trenčianskom kraji.
  • Hornonitrianske múzeum v Prievidzi otvára výstavu betlehemov zo zbierky Jozefa Lenharta Zvesť preveľká, ktorá potrvá do 13. januára 1014.
  • Krajské centrum voľného času v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK organizuje 8. ročník krajskej speváckej súťaže populárnych piesní My Popstar 2013. Začiatok je o 10,00 h v ODA Trenčín.
  • V Sále Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi sa o 14,30 h začne tvorivá dielňa folklórnych kolektívov, ktoré pod názvom Vianočné pupáčky priblížia vianočné pranostiky, zvyky a tradície.
  • V Kultúrnom dome Adamovské Kochanovce sa o 16,00 h uskutoční Mikulášska besiedka, na ktorej nebudú chýbať obyvatelia miestneho DSS. Práve oni sú zapojení do projektu "Svetielka radosti", podporeného národným projektom KomPrax - Iuventa. V rámci projektu prebiehajú v DSS Adamovské Kochanovce tvorivé dielničky(výroba vianočných ozdôb a dekorácií). Klienti sa tiež podieľali na pečení medovníkov. Výstupom celého snaženia je spoluúčasť na uvedenej Mikulášskej besiedke v obci, kam obyvatelia zariadenia prídu ako lampiónový sprievod, predstavia sa divadielkom s vianočnou tematikou a ponúknu všetkým vlastnoručne upečené koláče a medovníky, nealkoholický vianočný punč a výrobky z dielničiek. Cieľom projektu je ukázať verejnosti, že aj klienti takýchto zariadení TSK dokážu potešiť a prekvapiť výsledkami svojej práce.
  • Vo výstavných priestoroch TSK o 17,00 h otvoria výstavu fotografií členov fotoskupiny 50. Méta.

Piatok 6. decembra

  • V Galérii M. A. Bazovského sa o 17,00 h uskutoční vernisáž výstavy HORIZONTY SÚČASNOSTI IV., na ktorej sa prezentujú významní výtvarní umelci Trenčianskeho kraja.
  • Svet stále lásku má je názov tradičného charitatívneho predvianočného podujatia pre deti z Detského domova Lastovička v Trenčíne s tohtoročným literárnym hosťom – spisovateľom, animátorom Tiborom Hujdičom alias Pánom Mrkvom. Začne sa o 16,00 h.

Sobota 7. decembra

  • Na výstavisku Expo Centrer v Trenčíne o 10,00 h otvoria Šport festival Slovakia 2013, ktorého hlavným organizátorom je Slovenská asociácia silných mužov.

Nedeľa 8. decembra